Vakmanschap en Certificering

Vakmanschap en Certificering


De branchevereniging Het Sfeerverwarmingsgilde heeft, om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een goede en veilige manier te installeren, enkele jaren geleden het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor installateurs van sfeerverwarming. Aan zo’n erkenning kunnen de betere installateurs worden herkend, waarbij u zeker weet dat u met een vakbekwaam bedrijf te maken heeft.

V.O.F. Voermans-Cillekens is  erkend installateur van de Stichting EVIS. Dit houdt in dat Voermans-Cillekens erkend installateur is voor houtgestookte en  gasgestookte toestellen. Hiervan zijn er maar vier in Limburg.


Logo Erkend DE-bedrijf

DE-certificering Steeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte haard, kachel of ketel in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkope en duurzame manier van verwarmen en kan energiekosten verlagen. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog niet elke installateur de kennis om deze veilig aan te leggen. Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (Duurzame Energie) in het leven geroepen.

V.O.F. Voermans-Cillekens heeft een EVIS-erkenning en is ingeschreven in het DE-personenregister.


De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche verkoop-installatie (NHK), is een platform waar voortdurend de kwaliteit van de toestellen, alsmede de installatie hiervan, en het opleidingsniveau van de installateurs wordt bevorderd. De NHK vormt daarnaast ook het aanspreekpunt voor onder andere de overheid voor het ontwikkelen en toepassen van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzame veiligheid.

V.O.F. Voermans-Cillekens is lid van de Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche verkoop-installatie, die consumenten zekerheid biedt dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een juiste en veilige manier te installeren.