Service

Als u een haard of kachel bij ons hebt aangeschaft, gelden de service en garantievoorwaarden zoals deze vermeld staan op het garantiebewijs van de fabrikant.

Service staat al jaren hoog bij ons in het vaandel doch, onderhoud, reparatie werkzaamheden en service bieden we alleen op haarden en kachels die ook bij ons zijn aangeschaft en door ons zijn geïnstalleerd.

Gashaarden en gaskachels zijn net als bijvoorbeeld een cv-ketel gebruiksproducten die langzaam maar zeker vervuilen doordat er lucht met stofdeeltjes naar binnen wordt gezogen voor de verbranding. Deze kleine vuildeeltjes zorgen ervoor dat de haard of kachel steeds moeilijker gaat ontsteken. Ook kan het zijn dat na verloop van tijd andere onderdelen aan slijtage onderhevig zijn.

Voor houtkachels is dit eigenlijk niet anders. Ook hier moet er voor gezorgd worden dat de luchttoevoer niet door assen verstopt raakt. Wel is dit eenvoudig door de gebruiker zelf te doen. Wat de gebruiker meestal niet zelf kan doen is het schoonmaken van het afvoerkanaal. Afhankelijk van uw stookgedrag en het soort hout dat u gebruikt zult u regelmatig uw schoorsteen moeten laten vegen.

Onderhoud is van belang en indien u hieromtrent meer informatie wenst, neem dan contact met ons op via de contactpagina.