Aardgasloze woning

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden gebouwd zonder aardgasaansluiting. Vervelend natuurlijk als je nu toch een sfeervolle gashaard in je huis wilt. In dit geval kun je er voor kiezen om een haard op propaangas te nemen. Je kunt de haard aansluiten op navulbare gasflessen of een gastank.
Het aansluiten op meerdere gasflessen vindt plaats met een automatisch omschakelventiel. Er worden 4 gasflessen, 2 om 2, onderling met elkaar verbonden. Als de ene groep gasflessen leeg is, schakelt het systeem automatisch over naar de volgende groep. De lege gasflessen kun je laten vullen in ons gasvulstation. Dankzij dit systeem kun je onbezorgd van jouw gashaard blijven genieten, praktisch en comfortabel!

Op deze foto zie je een opstelling met 4 gasflessen ten behoeve van een 0% woning. Deze opstelling staat op een afstand van 10 meter van de gashaard in de woonkamer.
Voor ongeveer 50 gezellige avonden met zo’n 140 branduren volstaan 4 flessen van 10,5 kilogram.
Bijna ieder kachelmerk biedt de mogelijkheid om zijn aardgastoestel ook in een propaangas variant te leveren, deze is meestal hetzelfde geprijsd.

Een door ons geplaatste gashaard die brandt op propaangas, is de hieronder afgebeelde Bellfires box 45 panorama.
Deze gashaard is te krijgen in meerdere uitvoeringen.

Bellfires box 45 panorama | Propaangas