Over Ons

Een korte uitleg over ons en wie wij zijn. Voorheen bestond het bedrijf onder de naam Cillekens brandstoffen. Dit is opgesplitst in Cillekens Oliehandel en Tankstation én V.O.F. Voermans-Cillekens, haarden – kachels – gas- en vaste brandstoffen. In totaal kunnen wij terugkijken op zo’n vijfentwintig jaar ervaring in haarden en kachels. Als dealer van nagenoeg alle bekende merken heeft Voermans-Cillekens een ruime keuze in haarden, kachels, schouwen en tuinhaarden.Voermans-Cillekens heeft ook een goedgekeurd gasvulstation voor het vullen en ruilen van gasflessen.

Winkel en Showroom

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. In onze showroom, die uit twee afzonderlijke ruimtes bestaat, staan ruim 80 haarden en kachels opgesteld op een oppervlakte van ruim 220 m2. Onze showroom is de basis waar u uit verschillende modellen uw keuze kunt maken. Voorzien van een deskundig advies helpen wij u de juiste haard of kachel voor uw persoonlijke situatie te kiezen. U krijgt naast een rondleiding, een uitgebreid advies over de kwaliteiten van het toestel maar ook over het rookkanaal en de afwerking van de haard of kachel. Elke haard heeft zijn eigen kenmerken en specialiteiten, zaken waarmee bij een plaatsing rekening wordt gehouden. Wij bieden een complete realisatie waarbij u van a tot z wordt geadviseerd. Bekijk de foto’s van onze realisaties.

Als u bij ons overgaat tot de aankoop van een haard of kachel komen wij, indien gewenst of noodzakelijk, bij u thuis kijken wat de mogelijkheden zijn om tot een goed eindresultaat te komen. Hiervoor wordt er gekeken naar de beste locatie van de haard of kachel in de woonruimte, het rookgaskanaal en als dat er nog niet is, waar dit kan of moet komen. De aanleg van een nieuw rookgaskanaal behoort tot de mogelijkheden.

Indien het een gashaard of gaskachel betreft dient er een gasaansluiting bij het toestel in de woonruimte te zijn. Hierover kunnen wij u adviseren, ook kunnen wij de aanleg van een gasleiding van de meterkast naar de haard voor u verzorgen.

Voor meer informatie bent u welkom in onze winkel en showroom.

Vakmanschap en Certificering

Logo Stichting EVIS Haard of kachel kopen zonder zorgen

De branchevereniging Het Sfeerverwarmingsgilde heeft, om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een goede en veilige manier te installeren, enkele jaren geleden het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor installateurs van sfeerverwarming. Aan zo’n erkenning kunnen de betere installateurs worden herkend, waarbij u zeker weet dat u met een vakbekwaam bedrijf te maken heeft.

V.O.F. Voermans-Cillekens is  erkend installateur van de Stichting EVIS. Dit houdt in dat Voermans-Cillekens erkend installateur is voor houtgestookte en  gasgestookte toestellen. Hiervan zijn er maar vier in Limburg.

Logo Erkend DE-bedrijf

DE-certificering Steeds meer consumenten kiezen voor een houtgestookte haard, kachel of ketel in hun woning. Die brengt immers niet alleen gezelligheid, het is bovendien een goedkope en duurzame manier van verwarmen en kan energiekosten verlagen. Ondanks dat de markt voor duurzame energiesystemen groeit, heeft nog niet elke installateur de kennis om deze veilig aan te leggen. Om consumenten zekerheid te bieden dat een installateur over de juiste kunde beschikt, heeft de Nederlandse overheid de DE-erkenning (Duurzame Energie) in het leven geroepen.

V.O.F. Voermans-Cillekens heeft een EVIS-erkenning en is ingeschreven in het DE-personenregister.

De Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche verkoop-installatie (NHK), is een platform waar voortdurend de kwaliteit van de toestellen, alsmede de installatie hiervan, en het opleidingsniveau van de installateurs wordt bevorderd. De NHK vormt daarnaast ook het aanspreekpunt voor onder andere de overheid voor het ontwikkelen en toepassen van wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzame veiligheid.

V.O.F. Voermans-Cillekens is lid van de Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche verkoop-installatie, die consumenten zekerheid biedt dat een installateur over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een juiste en veilige manier te installeren.